Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 0035722751112
Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 49€!
THE NORTH FACE

THE NORTH FACE

Η The North Face Inc. ιδρύθηκε το 1966 στο San Francisco και εξειδικεύεται στο χώρο του Outdoor όπως το hiking, το snowboard-ski, το trail running και γενικά τις περισσότερες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν στο βουνό. Τα προϊόντα της απευθύνονται σε όλους. Από τον πιο έμπειρο alpinist και ultra runner μέχρι εκείνον που σκέφτεται να ξεκινήσει ερασιτεχνικά μία δραστηριότητα βουνού.
THE NORTH FACE : NEVER STOP EXPLORING
 
Ιδρυτές της εταιρίας είναι ο Douglas Tompkins και η γυναίκα του Susie Tompkins οι οποίοι ξεκίνησαν με ένα μικρό κατάστημα που εξειδικευόταν σε εξοπλισμό αναρρίχησης. Το όνομα της εταιρίας το εμπνευστήκαν από την βορειότερη πλευρά του βουνού, η οποία θεωρείται και ως το πιο κρύο και παγωμένο σημείο του, και συνεπώς το πιο δύσκολο στάδιο για την προσπάθεια ενός αναρριχητή.
Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να εξαγοραστεί από τον Kenneth Klopp όπου πρόσθεσε προϊόντα και για άλλες δραστηριότητες (camping, ski κτλ).
Σήμερα, η The North Face έχει καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη εταιρία outdoor εξοπλισμού καθώς και μεγάλος χορηγός σε σημαντικά αθλητικά event και φεστιβάλ.
Κάποιες από τις σημαντικότερες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί είναι η Primaloft και το Thermoball, όπου κρατάνε το σώμα ζεστό σε χαμηλές και υγρές θερμοκρασίες, το Windwall όπου επιτρέπει στο σώμα να κινείται ελεύθερα χωρίς να το επηρεάζει και να το διαπερνά ο αέρας, και τέλος οι τεχνολογίες Dryvent και Gore-tex οι οποίες μετατρέπουν τα jacket της εταιρίας σε 100% αδιάβροχα και αντιανεμικά με αποτέλεσμα την εκπληκτική απόδοση των ρούχων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.